Пејачката Драгана Мирковиќ во својата кариера има многубројни хитови, а еден дел од нив завршил во раце на Украинката Мишел Андраде за својата нова песна.

Спотор на споменатата пејачка веднаш станал популарен на Балканот, благодарение на песмата “Умирам, умирам мајко“, која прв пат е отпеана 1992 година.

Она што е интересно е што Мишел е родена 4 години подоцна односсно 1996 година во градот Кочабамба, во Боливија.

Пее на шпански, руски и португалски јазик и активна е од 2013 година.

Освен со пеење, од рака и одат спортови и танцување, а свири и клавир.
Во Украина се истакнала со учество во тамошниот “Х-фактор“ .

Фановите веднаш забележале сличност, со што ја известиле пејачката за тоа, но таа сеуште јавно не се огласила за тоа.