Харви Вајнстин - големиот "холивидски љубовџија" ќе се предаде на полицијата!

Адвокатот на Вајнстин, Бенјамин Брафен, несакал да ги коментира ови наводи

Некогашниот холивудски филмски продуцент Харви Вајнстин, како што се очекува, ќе се предаде на њујоршката полиција поради обвиненија за експлицитни вознемирувања, објавил "Њујорк тајмс".
Листот се повикува на два неименувани полициски извори.

Адвокатот на Вајнстин, Бенјамин Брафен, несакал да ги коментира ови наводи.
Повеќе од 70 жени го обвинуваат сооснивачот на студиото "Мирамакс" и "Вајнстин ко" за експлицитно вознемирување, вклучувајќи "блиски, нежни и...."

"Случајот Вајстин" беше повод за ангажирање на движењето #MeToo, со што стотина жени јавно ги обвинија моќните бизнисмени, владини службеници и луѓе од светот на забава за непристојни предлози и соработка.

Поврзани

Најнови вести

Коментари