Групата „Манескин“ со песната „Ziti e buoni“ победија на Евровизија 2021 година.

Победникот освои 524 гласа од кои 318 од публиката, а 206 од останатите земји натпреварувачи. Втора на листата е Франција, а трета Швајцарија.

Пред да се доделат гласовите од јавноста, прва на листата беше Швајцарија.

Оваа година, 39 земји учествуваат на Евровизија. Во финалето се натпреваруваа 26 од нив од кои домаќинот, 5 постојани и 20 преку гласање на две полуфинални вечери.