Ве молиме, вратете се, г. Биг!

Кога слушнавме дека нема да да го има ликот на Саманта во продолжението на серијата, се прашувавме дали серијата ќе има воопшто смисла, а кога Пејџ Сикс вчера официјално објави дека нема да го има и Ѕверката, дефинитивно сме убедени во тоа .

Верувале или не, Миранда и Стив нема да ја продолжат својата љубов, бидејќи во рестартирањето нема да игра ниту Дејвид Ајгенберг.

Која е поентата и каква приказна сакаат да ни раскажат Кери, Шарлот и Миранда? Како ќе се објасни отсуството на култни ликови? И, дали беше потребно да се форсира продолжение по два филма и шест сезони од серијата, и сето тоа за време на пандемијата?

Разочараните обожаватели ширум светот поставуваат безброј прашања на социјалните мрежи, а продолжението го нарекуваат бесмислено со причина.

И единственото нешто што навистина го посакуваме на оваа тема е дека едно утро ќе осамне веста дека Сара Џесика Паркер се откажала од целиот проект. И, би и биле бесконечно благодарни за тоа.