Нејзиниот брутален изглед остави многумина без зборови. Розга беше видно расположена и позираше пред публиката, а за овој гала настан избра црн фустан со долг крој и отворен грб.

Таа на присутните им откри дека не е во добра здравствена состојба во однос на тироидната жлезда и дека се труди своите лоши денови да ги претвори во добри. Таа откри дека покрај битката со здравјето, планира и самостојни концерти во Загреб и Белград, но и дека е заљубена.

– Нешто со тироидата не ми е добро последните неколку дена, секогаш се плашам како ќе се разбудам. Имам добри и лоши денови, сега не сум во добри денови, докторите ми ја сменија терапијата. Тироидната жлезда ми е оштетена, долго време сум на терапија, околу 14 години. Мора да се карате, навикнат сум да имам лоши периоди. Не сум расположена, постојано сум поспана, ме болат мускулите – изјави Розга.