Пејачката Снежана Јовановиќ – Шикица е најпозната по хитот „Ала би се шикицала“ кој и донел популарност, но и огромна заработувачка. Во соседството ја паметат како мајстор за добра атмосфера, а таа вели дека не се срами од ниедно место каде што пеела, како и дека кафеаната е нешто што секој добар пејач би требало да го помине.

Шикица токму по овој хит и го добила прекарот, а благодарение на него изградила и три куќи.
– Не си одевме со вреќи, ама имаше пари. Магистралата беше мајка божја. Сум пеела со сите великани Шабан, Шемса, Љуба… Сите земавме пари, ко беше способен тој земаше, рекла Шикица во едно тв-гостување и додала дека песната не е безобразна, туку пее за тоа дека би сакала да се забавува, ама не ја пуштале.
Еве како звучи хитот од кој се прават три куќи: