Ако мама така вели...

Џон Малкович: Мајка ми мѝ рече дека сум Црногорец

Холивудскиот актер Џон Малкович во петокот пристигна во Загреб, каде ја отвори концертната сезона во салата „Ватрослав Лисински". Малкович се појави и како наратор во соло музичка изведба на младата пијанистка Анастасија Тренкова

Холивудскиот актер Џон Малкович во петокот пристигна во Загреб, каде ја отвори концертната сезона во салата „Ватрослав Лисински". Малкович се појави и како наратор во соло музичка изведба на младата пијанистка Анастасија Тренкова.

Малкович, кој во 1990 година на светот му откри дека е Хрват, сега откри дека има и црногорски корени.

На прес-конференција, Џон призна дека бил воспитуван како Американец, но дека е горд на своите корени. И тоа не е само хрватски.

-Татко ми тврдеше дека неговиот татко бил најголемиот лажливец, па не можам да знам за сигурно. Мајка ми, по неговата смрт, еднаш дури и ми рече дека сум Црногорец, изјави Малкович.

Тој објасни дека се чувствува делумно и како Хрват. Но, бидејќи родителите на неговите родители починале додека бил мал, тој не сакал да го научи нивниот јазик, па ја открил Хрватска многу подоцна.

Инаку, Малкович во 1990 година на светот му откри дека е Хрват во песната на Ненад Бах „Дали може да одиме повисоко", во која тој цитира хрватскиот стихови.

Поврзани

Најнови вести

Коментари