Според повеќе чесни македонски патриоти меѓу кои се и татко ми, мајка ми и брат ми (и со кои се согласувам 100 %) е дека најправилниот одговор за името на планираниот Македонски културен центар во Благоевград е :
‘Георги Димитров – Македонско Движење Благоевград’
Во прилог извадок од неговото писмо испратено до Централниот комитет на Македонскиот народен сојуз во Детроит, Америка напишано на 13 мај 1934 во Москва.
“Македонското движење има многу непријатели. Но најстрашен е неговиот внатрешен непријател — тоа се агентите на бугарскиот империјализам, бугарскиот монархизам, бугарскиот фашизам и пред се бандата на Михајлов”, се огласи на социјалните мрежи џез музичарот Владимир Василевски- Четкар, очигледно инспириран од последните случувања на оваа тема.