Пејачот прв пат јавно прозборел за натпреварувањето.

Дарко Лазиќ 2012 година, победил во натпреварот во Ѕвездите на Гранд. Иако победата во оваа шоу програма му донела огромна популарност, пејачот истакнува дека никогаш своите деца не би ги пуштил да се натпреваруваат.

Пејачот вели дека Ѕвездите на Гранд изгубиле во квалитет последните години и дека се е сведено на некој шоу-бизнис, така што времето кога тој се натпреварувал и сега, никако неможе да се спореди.

– “Ѕвездите на Гранд “ кога ние се натпреварувавме беа “Ѕвезди на Гранд“, ова денес е сведено на шоу-бизнис, изјавил пејачот и открил дека децата никогаш не би ги пуштил на натпревар.

– Не би ги пуштил – заклучил пејачот.