Музичарот Даниел Поповиќ (67) откри дека песната ја нарекол „Џули“ по својата прва љубов, која ја викал така.

-Анџела беше вистинската личност на која таа песна беше наменета како искуство. Ангела Басеврал, изјавил музичарот.

Тој ја отпеа песната „Џули“ на Евровизија во 1983 година во Минхен, Германија, каде што го освои четвртото место. Даниел претходно за Вечерњи лист раскажал како настанала песната.

– „Џули“ е напишана на улицата „Томиќева“ во Загреб, во станот на Марио Михаљевиќ. Имаше еден мал касио со опција „меморија“ на него и во текот на ноќта го напиша текстот. А потоа влеговме во студиото на „Шубиќева 4“, му украдовме термин на Мишо Ковач, кој тогаш требаше да ја сними песната „Посади цвет“, а „Џули“ беше создадена за половина час, рекол пејачот.

Daniel Popović

– Композиторот Марио Михаљевиќ напиша песна која е создадена за кратко време. Токму поради тој краток рок песната така се прифаќа, вели Поповиќ.

Да потсетиме дека Даниел беше во брак со Сања Бједов 12 години, во кој ги добија синот Себастијан и ќерката Изабела.