Доста беше…

Водителката Елен Деџеренис најавила крај на својата ток шоу на емисија.

Шоуто ќе заврши 2022 година, после 19. сезони на емитување. “Колку и да е оваа емисија сјајна и колку и да е забавна, едноставно повеќе не ми претставува предизвик“, рекла водителката на Holivud Riporter.

Веста за завршување со снимање доаѓа само неколку месеци откако бивши работници во јавноста излегле со приказни дека емисјата е “токсично место за работа“.

После тоа три продуценти изгубиле работа, а Деџенерис тековната сезона ја отворила со извинување. Шоуто ќе се емитува до 2023 година.

“Јас сакав да завршам со шоуто после 16. сезона. Тоа требаше да биде моја последна сезона, сакаа да потпишам договор за уште 4 години. Јас им реков дека ќе потпишам можеби на една година, со што најдовме компромис на три. “Знаев дека тоа ќе биде последна сезона“, додала Елен.

63. годишната водителка ги отфрла тврдењата дека се укинува емисијата поради обвинувањата на бивши работници.

“Ми се скрши срцето кога дознав дека луѓето кои овде работат не чуствуваат ништо друго освен дека имаат фантастично искуство… И дека на било кој начин се повредени“, рекла таа.

Спрема Holivud Riporteru, Елен на своите луѓе им ја обзнанила својата одлука а во четврток за тоа би требала да даде интервју кај колешката Опра Винфри.