Боба со тага се простил од Дара: Ми заминаа филмските РОДИТЕЛИ… (фото)

Дара Чалениќ починала во 87. година

Познатиот Боба од “Жикина династија, Владимир Петровиќ, погоден е со заминување на глумицата Даринка Дара Чалениќ, која денес починала во 87. година.

Неколку години Дара и Владимир поминале заедно снимајќи ја серијата “Луди години“, во која таа играла негова мајка, а Гидра Бојаниќ татко.

Тој со тажни зборови денес се простил од своите, како што кажал, “филмски родители“, Даринка Чалениќ и Гидра Бојаниќ.

“Ми заминаа филмските родители. Нека им е вечна слава…“, напишал кусо глумецот.

Дара играла во многу филмови, а на телевизија остварила преку 30 улоги, последна претстава идиграла во печетокот на осумдесетите во Белград, каде што потоа ја напушта глумечката кариера. Се сели во Америка со сопругот Владимир Петриќ со кого формирала фондација “Дара Чалениќ“.