Карлеуша освен со Цеца уште еден сутски спор и е на врат...

Бившиот маж на Дара не отстапува од тужба против Карлеуша: Мора да плати 25.000 евра, ќе ја гонам до Стразбург

Милан Кесиќ, бивш сопруг на Дара Бубамара, вели дека нема да отстапи од тужба против Јелена Карлеуша и дека ќе биде принуден да ја гони до Сразбург, ако има потреба.

Спорот меѓу пеачката и бизнисменот од Франција датира од пред неколку години, кога Карлеуша спрема неговите тврдења, неовластено ја обработила песната "Крими работа". Ќесиќ кој е автор на спорната нумера која прво е објавена во странство, тој се обидел со Јелена да се договори вон судот, но тоа не завршило успешно. Тужба е поднесена 2015 година, постапката е во тек.

Ни Дара неможе да и помогне на ЈК. Инаку Бубамара и Карлеша биле во кавга кога е подигната тужбата.

Во време кога тужбата е поднесена, таа и Дара не зборувале, притоа постојано се карале преку медиумите, па дури завршиле и на суд. Оваа година се смириле, па Јелена гостувала на концерт на Бубамара. Сега нивниот приватен однос нема врска со спорот кој Кесиќ го води со Карлеуша , а со самото тоа Дара и неможе многу да влијае на бившиот сопруг да ја повлече тужбата против стара-нова пријателка.

Следно рочиште закажано е следниот месец кога и двајцата треба да се појават на суд и дадат свои искази, пренесуваат медиумите.

- Точно е тоа, следниот месец е рочиштето меѓу мене и Јелена, на 12 декември во Белград. Неможам да се повлечам бидејќи тужбата е поднесена од Ikbal N'kouboi, чие уметничко
име е TLF. Тој има договор со мојата фирма , а јас го застапувам. Карлеуша немаше дозвола ни за снимање ни за изведување на песната "Крими работа", а во оваа ситуација ништо неможам да помогнам, иако знам дека сега таа е во добри односи со Дара.

- Мојот адвокат проба со неа вон сутски да се договори, но таа не сакала, воопшто и не се огласила. Клиентот кој го застапувам несака да се повлече од процесот и ќе оди до крај, ако треба и до Сразбург. Нашата отштета изнесува 25.000 евра и тоа Јелена ќе мора да ни го плати, во спротивно тие пари принудно ќе се наплатат со блокирање на сметка или заплена на имот. Жал ми што вака излезе – заклучува Милан.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари