Чешката манекенка Паулина Пиришкова има 55 години и нема намера да престане да објавува голи фотки, иако јавноста ја осудува. На најновите  е како од мајка родена и истите ги има на својот Инстаграм-профил.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paulina Porizkova (@paulinaporizkov)

„Облечи се, бабо. Патиш за внимание? Малку си очајна? Баш си за жалење“… токму вакви пораки добила, а на нив одговорила едноставно.

– Зошто се аплаудира на женскиот сексапил и голотијата кога жената е млада, а истото е погрдно кога се работи за зрелата жена? Заради мажите. Мажите биолошки се програмирани да го сеат своето семе, а таа репродуктивна вредност се рекламира низ младоста. Шти ќе правиме со мажите кои не сакаат деца? Мажите кои имаат деца? Мажите кои не сакаат деца во овој момент? Тие се неразвиени. И што тоа мене ми кажува како жена, која треба да добие потврда заради машкиот поглед? Несигурност. Единствено кутро овде е да им се дозволи на другите да ти одредуваат приоритетите.“