Како што вели во песната „Тој е човек со сто лица“, песната говори за односот помеѓу две млади личности, испреплетен со различни драматични настани.

Судејќи по реакциите на фановите на социјалните мрежи, песната многу им се допаднала. „Моќна песна“, „Оваа девојка заслужува место на нашата естрада, а и спотот и е топ“, „Спот од друга планета“, „Најдобра песна, Анастасија, хит, браво“ – се дел од коментарите на социјалните мрежи.

Режисер на овој краток музички филм е Александар Керекеш Кеки, а снимањето се реализираше во последните денови од 2021 година на повеќе локации во Белград.

Текстот на песната е на Андријано Ајзи, додека музиката ја направиле Албино и Јхинсен.