ОТКРИЕНА ТАЈНАТА НА БРЕНА И БЈЕЛА

Актерот ја сакал пејачката, сакал да и го растури бракот!


Лепа Брена годинава слави три децении од филмот "Ајде да се сакаме", најгледаното остварување во тогашна Југославија, во чиј последен дел пејачката се бакнува со легендарниот актер Драган Бјелогрлиќ.

Е токму тој бакнеж за Брена бил филмски, но не и за Бјела, кој наводно бил лудо заљубен во пејачката, па дури и се обидел да и го растури и бракот со Џон, Австралијанец со југословенско потекло...

Прочитав дека се мажите заради пари, па решив тоа да го расипам", вели Бјела во сцената снимена во хеликоптер, а Брена му одговара: "Тоа не е вистина! Што треба да сторам за да ми поверувате дека јас навистина не се мажам?" "Па еве: да ме бакнете", и предлага Бјела. Токму сочниот бакнеж од филмот е нешто на кое пејачката се сеќава со задоволство.

"Станко Црнобрња ми рече дека морам да го бакнам Бјела, кој секогаш ми беше симпатичен и сладок. Го бакнав во образ, а тогаш режисерот ми рече да го бакнам сериозно. Му одговорив дека не сум актерка, на што тој ми рече дека ако не го сторам тоа нема ништо од сцената", се присетила пејачката, која уште додала и дека и било посочено бакнежот да потрае.

Повторно го бакнав, но режисерот ми рече бакнежот да потрае. Собрав сили и го бакнав сериозно. Бакнежот беше сладок, морам да признаам. Со денови после тоа си го враќав филмот. Неколку години подоцна зборував со Бјела за таа сцена и тој слатко ми се насмеа, верувам дека нему се му беше рутина", додала Брена и признала дека Боба, кој тогаш и бил тазе момче, воопшто не бил љубоморен на актерот и не и правел сцени.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари