Актерот Милјан Давидовиќ бил физички нападнат на 3 јуни, во Белград, а сега се појави во утринската програма на ТВ Прва со модринка на окото.

Мотивот за нападот на непознатиот маж врз Давидовиќ е што не му се допаѓало што актерот во серијата „Игра на судбината“ го прободел со нож неговиот омилен лик Иван Ожеговиќ.

За време на гостувањето, Милјан зборуваше за инцидентот и верува дека поврзаноста со хероите и мислењето дека серијата е ријалити шоу.

– Серијата оди секој ден исто како што оди ријалити шоу, а потоа луѓето мислат дека тоа е исто! Тие пропаѓаат. Од психолошка и феноменолошка гледна точка, тоа е многу интересно – рече актерот

Ми се има случено претходно по една епизода да ми рече: „Па Јанко, Јанко …“ или бабите ми викаат „Не го чепкај Алекс“, но по оваа епизода сигурно стана посериозно затоа што јас сум го прободел Иван и тој завршил во болница. Ова што се случи е инцидент. Тоа е феномен и за мене – рече Милјан.