Во видеото може да се види повеќекратна верзија на Адел, која во придружба на танчерки пее во соба која потсетува на бар, полна со дрвени столчиња.

Многубројните фанови не го криеја своето воодушевување

„Ова е едноставно неверојатно“, „Вистинска уметност“, „Ти си совршена“, се само некои од коментарите.

„Oh My God“ е второто официјално музичко видео на Адел од албумот 30.

Нејзиното прво видео, за водечкиот сингл на албумот „Easy on Me“, беше објавено во октомври.