Компликациите кои настанале после вградување бајпас Мрко е ставен на респиратор.

Како што пренесдуваат белгратските медиуми, пејачката наводно ги молела докторите да и дозволат да биде цело време покрај Милутин, бидејќи била убедена дека состојбата ќе му се поправи кога би го слушал нејзиниот глас и го почуствува нејзиното присуство.

– Неговата состојба преку ноќ се влошила и веднаш бил приклучен на рспиратор, меѓутоа никој не се осмелил од докторите да дава прецизни прогнози, бидејќи се е неизвесно. Ана молела да ја пуштат да биде покрај Мрко, да го држи за рака и да му зборува бидејќи е убедена дека побрзо ќе се освести. Била подготвена и да спие во болница, покрај него, бидејќи верува дека нејзиното присусрво ќе го опорави – рекол извор за мадиумите.

Пејачката се држи многу добро, како што порано рекол, близок пријател на Бекута, таа е силана жена и нема време за плачење, верува дека нејзиниот Мрко наскоро ќе се врати дома.