Денес во просториите на Стариот двор во Собранието на град Белград беше одржана комеморација на Марина Туцаковиќ.

Фолк ѕвездата Светлана Цеца Ражнатовиќ не се појави на комеморација, што многумина ги изненади, со оглед на нивната повеќедецениска блиска соработка и бројните хитови кои Марина ги напиша за неа.

Како се шпекулира, Цеца одлучила да не присуствува на комеморација поради непријатноста која ја доживеа на погребот на Марина, кога Милан Лача Радуловиќ, нејзе, на Милан Калиниќ и Саша Матиќ им рече да не приоѓаат до гробното место.

Таа од Марина се прости токму на погребот кој се одржа на 29. септември, иако нејзиниот маж Фута ја повикал на комеморација, пејачката не се појави бидејќи не сака повторно да се најде во непријатна ситуација, која би можела повторно да се случи со Лача.

На комеморацијата присуствуваа Ана Бекута, Ана Николиќ, Драгана Китиќ, Оливера Ковачевиќ, Наташа Беквалац, Јелена Карлеуша, Јована и Жељко Јоксимовиќ…