Пејачот Мишо Ковач е хоспитализиран поради респираторни проблеми и се наоѓа на Оделение за плуќни болести во КБЦ во Сплит, пишуваат хрватските медиуми.

Пејачот е во стабилана состојба и добро се опоравува. За неколку дена ќе биде пуштен на домашно лекување. Мишо имал респираторни проблеми кои не се предизвикани од коронавирус.

Ова не е првпат да заврши во билница поради тоа. Пред две години бил на лекување во загрепската Специјална болница за плуќни болести, каде што се опоравувал од сериозна инфекција на плуќа.