Пукањето се случило на снимање филм.

Како бомба одекнала веста ширум светот дека познатиот хоивутски глумец Алек Болдвин на снимање филм ја погодил директорката на фотографии Халин Хачинс, а го ранил режисерот и сценаристот на својот филм “Руст“.

Хачинс починала многу брзо откако била пренесена во болница во Албукеркија, а ранетиот режисер останува во локална болница и за неговата состојба сеуште не се знае.

Истражителите го испрашале Болдвин и веднаш е пуштен – рекол службеник на шерифско еделение во Санта Фе за Deadlinе.

– Глумецот е приведен на сослушување, но против него нема да биде подигнато никакво обвинение, со што по сослушувањето тој е пуштен – додал службеник од оделението.