Џони Деп повторно ја посети Србија, а во главниот град го промовираше прв анимиран филм кој е направен во Србија. Во прашање е “Puffins Impossible”,  каде Деп го дава својот глас на главниот лик, а на овој проект соработуваше со Милош Биковиќ.

Како го запозна Џони Деп и каков е тој приватно?

– Го запознав денес. Таа соработка се одвива преку нашиот заеднички пријател Андре Јерволина и денес го имав тоа задоволство да го запознаам и да разговараме. Многу пријатен човек, неверојатно е скромен и навистина е вљубен во Србија.

Колку овој настан е значаен за нашата култура?

– Мислам дека ваквите настани имаат големо значение и дека ние произведуваме содржина во Србија која е креативна, анимирана во склоп со текот и технолошкиот развој. Поточно ние стануваме, не само во светот, туку и лидери во светот. Мислам дека тоа е многу важно.

Дали разговаравте за уште некоја соработка и како течеше разговорот? Што го научи да каже на српски?

– Да, во рамки на оваа моментална соработка, но можно е да се сретнеме и на платно. Тој веќе зборува српски, некогаш и подобро од некои мои колеги – пришува Србија данас.