Годинешниот финалист од музичкиот натпревар Ѕвездите на Гранд, Садик Хасановиќ, на кого ментор му била МАрија Шерифовиќ, член на музичката група “Сателити“ која со песната славела клање на Срби… Во тоа време Садик бил малолетен, а спорната снимка завршила на социјалните мрежи, кои набрзо ја преплавиле со негативни коментари на сметка на мадиот пејач.

Тој покасно се огласил со официјално соопштение, а покрај бројни јавни личности кои дале свој коментар за овој случај се огласила и Светлана Цеца Ражнатовиќ.

Таа признала дека не ги следи Ѕвездите на Гранд, но истакнала дека не подржува ниеден вид на насилство.

“Не гледам Ѕвездите на Гранд, но не подржувам насилство према никого. Не е битна раса, националсност или вероисповед. Никогаш не сум и нитини ќе бидам. Своето го обожавам, но туѓото исклучиво го почитувам“ – кусо одговорила таа.