Садик Хасановиќ финалист во последната сезона на Ѕвездите на Гранд член на музичката група “Сателите“ кои пеат за колење на Срби по Братунцу, а кога тоа се открило продукцијата на Гранд се огласила со соопштение.

Од тимот за односи со јавноста “Гранд“ продукцијата објавено е соопштение во кое јасно се оградуваат од ставовите на овој кандидат:

– Прес службата на Гранд продукција: Музички талент шоу “Ѕвездите на Гранд“ полни 17 години, колку што и трае, инсистира на тоа дека музиката не познава граници, не се делиме по нации, вера или боја на кожа. Сходно на тоа кога бираме кандидат исклучиво се раководиме по пеачкиот талент и останатите категории кои ја прават едена идна ѕвезда. Продукцијата неможе да влијае на биографијата на нашите кандидати или нивните родители, како и за тоа можеме ли да имаме сознанија, освен оние основни и неопходни за самото натпреварување пишува во соопштението на Гранд продукција и додава:

– Напоменуваме дека преку “Ѕвездите на Гранд“ досега поминале илјадници кандидати, кои беа гордост на нашата продукција без разлика на националната припадност. Меѓутоа секој вид на било какв повик на национална и верска омраза или на насилство нема да го толерираме, за било кој да се работи. Поради тоа, како продукција мораме јавно и јасно да се оградиме од ставовите и постапките на Садуик Хасановиќ во време кога бил малолетен и кога на било кој начин бил член на нашето музиќко семејство