Глумецот Џон Чалис, познат како Бојси од британската серија “Сплетки“ им честитал на Ураганките на 15. место на Евровизија.

Исто така напоменал и смета дека заслужиле подобар пласман, а го допрел и учеството на Велика Британија.

– Дами, жал ми е, но вие сте ограбени, што би рекол Дел Бој. Сепак и понатаму 102 гласа се повеќе од Обинетото Кралство – пишува во објава на Твитер.

Инаку, после полуфиналната вечер, Бојси, односно Џон (78) дал подршка и бил одушевен од настапот на Ураганки.

– Ви кажав! Каква земја! Вечерва Србија е горда! – напишал после пласманот на Ураганките во финале.

Како за потсетување, познатиот Џон Чалис, ѕвезда на серијата “Сплетки“ кој го глумел Бојси, неколку пати доаѓал во Белград и бил врзан за градот, каде што бил дочекуван како голема ѕвезда. Инаку, британецот во Србија снимал документарен токму за феноменот на серијата “Сплетки“ и неговиот лик, кој се прославил во Србија и Велика Британија.