Првата земја која влезе го големото саботно финале е Норвешка, а по неа место понатаму во најголемото европско музичко напреварување обезбедија Израел, Русија, Азербејџан, Малта, Литванија, Кипар, Шведска, Белгија и Украина.

Македонскиот претставник Васил Гарванлиев немаше среќа да обезбеди пласман понатаму, што реално и беше за очекување со оглед на понуденото, кое освен можеби по вокалните способности и симпатичниот настап по ништо не се издвои од останатите.

Повеќе среќа, следниот пат!