Божана во јавноста е позната како бивша девојка на фолкерот Аца Лукас.
Таткото на Божана Вујиновиќ, Божо Вујиновиќ, наводно се у*ил кога дознал дека ќеркаму е прости**тка, тврди Курир.

Како што се шушкало по Бањалука и Белград, Вујиновиќ си го одземал животот бидејќи неможел да поднесе тоа што наследничката се занимава со најстариот занает.
Оваа трагедија се случила пред неколку години на една од најпознатите Плејбој зајачиња, додека Божана несакала да зборува за несреќата на родителот.

– Немам коментар – порачала таа.

Иако нејзиниот татко правата вистина ја однел со себе, има две верзии за тој настан. Спрема зборовите на нејзините колешки, Божо бил тој на кого колегите му донеле девојка за забава, меѓу кои била и неговата наследничка. Кога ја здогледал на врата, бил шокиран, не очекувал такво нешто. Таа ноќ ја избркал дома, набрзо си го одземал живото. Од друга страна се зборува дека токму таткои ја фатил на шипка во еден локал во Бањалука каде што и ја започнала кариерата.

Пријателите му рекле дека таа е анимир дама во јавна куќа, каде што тој со пиштол во раце дошол да се увери во тоа. Суровата вистина неможел да ја поднесе…

Семејната трагедија во семјејството на Божана, фамилијата ја завило во црно. Таа со години се обвинувала за несреќата и смрта на родителот, но и понатаму продолжила да се занимава со таа работа.

Божана во јавноста е позната и како бивша девојка на фолкерот Аца Лукас, каде што врската не траела долго, иако неколк у пати заедно се појавиле во јавноста.