На самиот почеток на кариерата не била плавуша.

Кариерата ја започнала многу млада, а со гласот брзо ги освоила срцата на публиката. Како поминувале годините станало јасно дека се работи за девојче со исклучива убавина. Снежажа Ѓуришиќ важи за една од најубавите пејачки од постарата генерација. Таа останала верна на природениот изглед и одолеала на трендот на пластични операции.

Овие денови станала водечка тема мегу корисниците на социјалните мрежи. Имено на еден Инстаграм се појавила фотографија на Снежана од помлади денови, а многумина забалежале една работа.

Бројни фанови забележале дека Снежана не се променила многу и дека навистина е со невероватна природна убавина.