На никого не му е јасно што се случува.

Како што пишуваат медиумите, семејството и полицијата неможат, наводно, да дојдат до Дарко Лазиќ. Имено, од пејачот ни тага ни глас откако полицијата открила дека во градот на автомобили од 2015. година и купил кола на бившата сопруга Ана Севиќ, кој сега има лажна регистрација.

Полицијата, наводно сака да обави разговор со Дарко, но тој, како што пишуваат медиумите, не одговара на повици и телефонот му е достапен, иако е доста активен на социјалните мрежи, а како дознаваат медиумите не престојува ни во родното Брестач.

Порталот Пинк.ср. се обидел да стапи во контакт со Дарко, но не бил достапенни на ниеден број познат на редакцијата. Сепак, неговата мајка Бранка дала изјава за овој портал.

– Тоа не е вистина. Тој моментално не е дома, замина кај Марина, таа е во Печинцима кај нејзините, полиција воопшто не го бараше, незнам за што се работи. А за колата читав и јас, незнам за што воопшто се работи, тоа Ана требаше да го среди ако колата е веќе на нејзино име, што таа не го средила ако е тоа вистина – рекла Бранка.