Пред шест години, Мадона на Инстаграм објавила фотографија која воопшто не делувала посебно, а сега повторно се нашла во центар на внимание.

Американската пејачка, некрунисана кралица на поп музика Мадона (62) можеби има можност да соработува со најуспешни светски уметници кога станува збор за фотографии, но намсто да им се обрати на некои од нив за да остави впечаток, таа спрема тврдењата на една девојка, одлучила да ја украде нејзината фотографија.

Имено, ѕвезда на социјалната мрежа ТикТок, Амелија М. Голди (28) вели дека Мадона во некоја програма за уредување на фотографии го “залепила“ своето лице на нејзина фотографија и потоа ја објавила на Инстаграм.

Мадона на својот Инстаграм ја поделила уште во 2015. година, додека го промовирала својот албум
Rebel Heart.

Голди тврди дека во прашање е нејзина фотографија и дека пејачката само го заменила нејзиното лице со своето, прво што помислела дека тоа е некоја шега на нејзина сметка – за потоа да свати дека Мадона лично ја споделила на својот официјален и вреифициран Инстагра.

– Се обидов двапати преку Инстаграм да стапам во контакт со нејзиниот тим, но без одговор, Секако би се насмеала и би им рекла дека тоа ми ласка, но и дека сакам да бидам потпишана под фотографијата – истакналаГолди.

Мадона сеуште не се огласила по повод овие обвинувања, а ако ги прашате корисниците на ТикТок, за кралицата на поп музиката треба да и биде срам, а еден од коментарите на сметка на пејачката бил:

@ameliamgoldie

When Madonna photoshops her face onto your body (never thought that’d be a sentence I’d say) #ohno #madonna

♬ Oh No – Kreepa


“Ужасен фотошоп, а ти си ужасен крадец“.