Вања е дисквалификувана, а психологот вели дека во шоуто седат членови на жири кои вршат мобинг.

Пред три дена Вања Кнежевиќ е дисквалификувана од “Ѕвездите на Гранд“, бидејќи поделила објава на ФБ со навреди на сметка на Јелена Карлеуша.

Сепак, пламенот на социјалните мрежи не престанува да гори, особено на Инстаграм профилот на ЈК, која прво одлучила да не се занимава со “небитни луѓе“, а потоа продолжила со навредливи објави.

“Објектив“ во намера да слушне стручно мислење за односот на жирито кон кандидатите од “Ѕвездите на Гранд“ го поканиле психологот Радомир Чолаковиќ…

“Таквиот однос спрема талентите е една врста мобинг – псхичко малтретирање. Таа екипа функционира токму по шема на мобинг. Бираат жртва и на сите начини ја деградираат, омаловажуваат. Во тоа наоѓаат задоволство како секој мобер. Аудицијата е идеална прилика за моберите за ги задоволат своите потреби за афирмирање на својата личност по секоја цена. Уживаат во туѓи солзи. Кога би можеле солзите да зборуваат, ќе видете дека таа ситуација повеќе зборува за лицата кои ги оценуваат младите и талентирани луѓе“, рекол проф.др. Чолаковиќ.