Марија Шерифовиќ важи за една од најмоќните вокали и една од најголемите музички ѕвезди како во Србија така и на Балканот, но многу малко се сеќаваат како изгледале нејзините почетоци.

Имено, Марија се појавила 1998. година на телевизија Пинк во тогаш популарната емисија “Музичка кутија“. Тогаш Шерифовиќ имала 13 години, а на сцена се појавила со својата мајка Верица, каде што ја отпеала нумерата “Моје бубе“.

Еве како изгледал нивниот заеднички настап…