Милош Бојаниќ во последното интервју го изнел своето мислење за сутскиот спор кој Мирјана Антоновиќ години наназад го води со Мирослав Илиќ поради докажување на татаковство.

– Никогаш нема да го сватам ставот на Мирослав Илиќ. Па кога јас би дознал дека имам вонбрачен син во Америка, јас би го препливал океанот и да одам да го видам. Нема сила која би ме спречила за детето да бара, а јас да не сакам да го признаат – изјавил пејачот за Стар.

– Па јас со тој син би се сликал во сите весници да го покажам и да го запишам на листа за наследници. Еј, некој кој не го признава своето детге, тоа за мене нема врска со животот. Па и Маринко Роквиќ го признал вонбрачниот син.

– Мирослав Илиќ е таков, а тоа зборува за него. Не е тоа кола или некој предмет туку жив човек. И јас сум сведок на љубовта на Мирослав и Мира. Многупати седевме заедно на пијалок и разговаравме – додава Милош.

– Жената беше во врска со него, тоа сите го знаеме. А Мирослав и понатаму бега, во суштина тој бега од самиот себе. Велат дека влијанието на семејството е виновно, па и тие негови деца би требале да бидат горди што имаат уште еден брат – смета Бојаниќ.
– Тие се однесуваат како да Девин им е смртна пресуда. Навистина не ги разбирам. Единствено ако несакаат да го делат имотот со тоа дете, бидејќи сепак на крај се се врти околу тоа – заклучил пејачот.