Бен Афлек не се воздржа кога требаше да го опише своето искуство со работа на „Justice League“ на DC.

Тој за странските медиуми призна дека целата снимка е „најлошото искуство досега во бизнис кој е полн со некои лоши искуства“.

Продукцијата на филмот беше славно проблематична, прво со излегувањето на Снајдер од проектот по семејна трагедија. Снајдер беше заменет со Џос Видон, а конкурентната визија на Видон резултираше со разделен филм кој критичарите и обожавателите го карактеризираа како најлош можен.

Афлек призна дека снимањето во Лондон, откако дошол Видон, го натерало да пие премногу. Тој рече дека искуството го направило несреќен.

„Тоа беше тешко. И почнав да пијам премногу. Се вратив во хотелот во Лондон или имаше премногу пиење или ќе беше скокање низ прозорецот. И само си помислив: „Ова не е животот што го сакам. Моите деца не се тука. Мизерен сум“, призна Афлек.

Сметал дека филмот не е вреден за неговиот труд.

„Дојдов до момент кога не го сметав за креативно задоволување. Исто така, бев уморен и исцрпен. И си помислив: „Не сакам да бидам дел од ова на кој било начин. И не сакам повеќе да си го трошам животот, кој го имам ограничено“, се сеќава актерот.