Одложеното емитување на “Ѕвездите на Гранд“ предизвика сериозен удар по џебот на членовите на жирито, при споредувањето на висината на нивните хонорари за новата сезона.

– Жирито имаше сериозна заработка од секоја емисија, а со оглед на тоа што нема шоу, сега нема пари. Нивните хонорари се движат од 1.000 до 2.000 евра по емисија, што значи дека заработуваат и до 8.000 евра месечно, вели изворот и додава:

– Најплатена е Цеца Ражнатовиќ која инкасира 100.000 евра по сезона, додека Марија Шерифовиќ годишно 80.000 евра. По неа се Вики Миљковиќ и Ана Бекута, како и Босанец со сума од околу 70.000 евра. Најлошо поминал Ѓорѓе Давид, кој минатата сезона инкасирал само 40.000 евра – открива изворот.

– И додека Ѓорѓе Давид, Марија Шерифовиќ, Ана Бекута, Драган Стојковиќ Босанац и Вики Миљковиќ го чекаат расплетот на целата ситуација, единствена причина за грижа е Цеца Ражнатовиќ. За разлика од сите други, Цеца потпишала ексклузивен договор без разлика дали се емитува “Гранд“.

– Цеца има договор кој и гарантира 100.000 евра по сезона, без разлика дали се емитуваат “Ѕвездите Гранд“ или не, па новонастанатата ситуација ќе и дојде како платен одмор, вели изворот.

И самата пејачка потврдила дека е обврзана со “Ѕвездите на Гранд“ со продукциски договор:

Потпишав договор на три години, па ќе бидам со нив уште две години, изјавила неодамна Цеца.