Во текот на 2008 година конечно преминал на “Хепи“во која, покрај уредничката позиција, оставил трага во емисијата “Ќирилица“ и “Гол живот“, додека предизвикал лавина спротивставени коментари со одлуката да биде водител на “Парови“ во текот на третата и четвртата реалити сезона.

Миомир Мариќ е српски новинар и публицист, а неговиот пат до статус на една најистакната личност во домашниот шоу-бизнис бил долг.

Кариерата ја започнал 70-те години на минатиот век во списанието “Дуга“, за подоцна стане главен уредник “Интервјуа“. “Профил“ и “Дами“.

На правот на новиот милениум, Миомир поминал на позиција главен и одговорен уредник на телевизија “БК“
Во текот на 2008 година конечно преминал на “Хепи“во која, покрај уредничката позиција, оставил трага во емисијата “Ќирилица“ и “Гол живот“, додека предизвикал лавина спротивставени коментари со одлуката да биде водител на “Парови“ во текот на третата и четвртата реалити сезона.

Како Мариќ изгледал за време уредување на гореспоменатата “Дуга“, се присетила неговата колешка Мирјана Бобиќ Мојсиловиќ, објавувајќи фотографија од 1993 година на социјалните мрежи

– Пронајдена меѓу старите фотографии. Кога бевме мали, редакција “Дуга“, 1993 – порачала писателката.