Пред 10 години глумецот Жарко Лаушевиќ ја напишал книга “Годините поминуваат, денот никогаш“ каде опишал што се случувало кобната ноќ 31. јули 1993 година кога усмртил двајца.

Во почетокот на 2022 година продукциската куќа “Firefly” према сознанијата на Блиц започнала подготовка за овој проект, а во најтесен круг влегле три глуца кои треба да го толкуваат Лаушевиќ.

Она што е интересно е кој ќе биде Лаушевиќ, при што на кастингот во најтесен круг влегле три глуца. Милош Биковиќ, со кого се водени сериозни преговори поради неговите обврски во Русија, и сеуште е неизвесно дали ќе може да ги подреди неговите обврски во Русија со датумот за снимање на серијата. Најголема шанса да се најдат во проектот има Марко Грабеж познат во серијата и филмот “Нечиста крв“ и младиот глумец Вучиќ Перовиќ кој досега глумел во неколку серии.

Во следните два месеца ќе започнат подготовка за реализација на овој проект, како и финален избор на цела глумечка поставка. Серијата би требала да почне да се прикажува кон крајот на оваа година или почеоткот на следната. Стартот на снимањето се очекува на пролет – вели извор од продукцијата.