Пејачката Северина, иако со години настапува и заработува во градовите ширум Србија, но тоа не и смета да шири омраза и обвинувања дека српскиот народ за геноцид во Сребреница.
Имено, таа гостувајки во една емисија во Сараево, зборувала за Сребреница, истаканувајќи дека тамуе извршен геноцид.
– На пример, јас сега излегов најлош усташ кажувајќи дека во Сребреница се случи геноцид, што и беше тоа, како тоа и да го наречат: голем злочин, мал злочин или… но се работи за тоа ако бил геноцид, тогаш некоја држава на таа држава треба да и се плати отштета. Мислам дека поради тоа Србија не го признава тоа – рекла таа и повторни предизвикала гнев во Србија.
Но и коментарите апропо оваа изјава не изостанале при што многумина жестоко урдиле по Севе…
“Да и се забрани влез во Србија доживотно“, “Оваа жена незнае што е срам, од господ не се плаши“, гласеле коментарите кои некои од нив и не биле баш пријатни…