Најдобри снимки од тепачката во Белград

На стадионот на Партизан при дербито со Црвена Звезда се случи тепачка помеѓу стотина хулаигани од Србија, но и од соседните држави, облечени во иста облека - црни блузи со бели ленти на ракавите за да се распознаваат меѓусебе, и навивачките групи на Партизан на јужната трибина. Напаѓачите завршија неславно: претепани, горени со бакљи или факели, соблечени голи и фрлени надвор од трибината во рацете на полицијата која повеќе од десет минути гледаше што се случува без да интервенира. Ова е најсурова тепачка на некој од стадионите во овој дел на Европа во последниве десет години.

Поврзани

Најнови вести