Бегалец од Пакистан ја пее „Слушам кај шумат шумите“

Дваесетгодишниот Алиреза е бегалец од Пакистан, кој е сместен во центарот за бегалци во Визбегово. Тој за три месеци го научил македонскиот јазик, пишува „Дума".

На настанот „На кафе со бегалците", кој се организирал во Велес, Алиреза отпеал две македонски песни „Слушaм кај шумат шумите, буките" и „Ја излези Ѓурѓо". Присутните не останале рамнодушни на неговото пеење и го наградиле со силен аплауз.

Поврзани

Најнови вести