“Помпата и интересот што ја следи нашата најголема поп ѕвезда Тоше Проески, каде и да се појави, предзивикува голема возбуда кај женскиот дел од публиката. И на последните австралиски концерти убавите девојчиња (претежно со македонско потекло) биле обземени од неговата магија, барање фото-поза заедно, автограм, а некои отишле и до таму што на голем транспарент од публиката му упатиле отворено и директно прашање: “Њоулд Ѕоу маррѕ ме”(Ќе ме ожениш ли?”). Не е чудо што секоја негова обожавателка се надева на најдоброто, од добро познатата причина што омилениот Тоше с&”238; уште не ја има пронајдено својата љубов “форевер”, и секоја си ја пробува среќата на свој оригинален на- чин. Дали на некој концерт ќе помине ваков транспарент, или обожавателките ќе треба да побараат поинаков пат до неговото срце, останува само да видиме.