Викторија Катарина Флик и Карл Фридрих Флик се близнаци кои се најмлади милијардери во светот, и поседуваат 1.8 милијарди долари.

Богатството овие 19 годишници го наследиле од дедо им кој бил најбогат човек во Германија.

Своето богатство го стекнал поради оружјето и работата за време на нацистичка Германија.

Зад ова богатство има мрачна индустриска династија.