Со пролетта се буди и љубовта, а денеска имаме спојување на Сонцето и Венера во знакот на Овен.

Сите луѓе кои што се родени во знак или пак подзнак на Овен може да се радуваат на некоја нова љубовна приказна во наредниот период. Љубовта може да ја најдат во некоја теретана или пак да ја побараат својата сродна душа во некоја отворена теретана, но и додека лесно трчаат покрај река.

За љубовта секогаш се расположени и луеѓето кои што се родени во знакот на Лав и Стрелец кои што ќе ја применат својата прекрасна позитивна енергија преку овој аспект.

И Близнаците имаат на што да се радуваат затоа што Марс е во нивниот знак. Тие инаку секогаш се расположени за забава и дружење, а особено се забрзуваат кога се под влијание на Марс. Но, поради тоа што Марс ќе има и средба со Меркур, треба да се воздржат од правење забави и носење лоши одлуки.