Ако сте стравствени а умеете и сакате да го покажете тоа, тогаш вероватно припаѓате на некој од огнените знаци, како што е на пример Овенот. Меѓутоа, постојат знаци во хороскоп кои својата автентична природа ја држат под плашт и во ниски тонови. Вашата намера да испробате некои нови работи во кевет е само ваша работа. Поедини се снебидуваат спрема такви потфати, додека други својата фантазија ја оживуваат во кревет.

Да се биде аватурист во се*с значи различни работи за различни луѓе. Слика на авантуристи во тек на полов однос може да биде поза 69 (поза која внесува разноличност во се*сот), додека кај други тоа е кожа, лисици и сирупи… Сек“от е ваша лична авантура и се додека сте на иста бранова должина како и вашиот партнер, можете да бидете конзервативни или напредни колку што сакате.

Водолија

Водолијата е доста креативна и за неа мисионерскиот секс се чини како пропуштена прилика. Баш како во живото, и ова несметано и отворено суштество ќе биде подготвено се одеднаш да испроба, колку чудно да изгледаат овие идеи. Ако барате партнер кој своето слободно време го поминува измислувајќи сек*уални ставови и улоги, запознајте ја Водолијата. Ако сте неизлечливо романтични и сакате слатка и нежна љубов, подобро најдете друг знак.

Риба

За разлика од Водолии, Рибите се неизлечени романтичари и поради тоа можеби не мислат дека се тие најдинамични љубовници. Риба можеби немат див се*с, но во кревет е по огнена отколку што би очекувале. Наместо да ги остварува своите сопствени фантазии, таа повеќе сака да му удоволи на својот партнер.

Бик

Бикот е еден од најчуствителните знаци во хороскопот, но она што изненадува е дека овој знак е приемчив за сите живописни и смели работи. Баш како и Рибите и Бикот носи нови потфати во се*сот, но кога зборуваме за искрени склоности на неговниот партнер, со задоволство ќе ги следи. Бикот бара задоволство и тоа му претставува поголемо задоволство од тоа што го чуствува неговиот партнер.

Вага

Вагата по природа е великодушна и тоа ја прави еротична како и партнерот кој сака да експериментира. Заводлива е и има повеќе сексуални импулси отколку што мислиме, а бидејќи е така маштовита, секогаш смислува нови и интересни начини како да го задоволи својот партнер. Се*сот со Вага не е едносмерна улица, бидејќи очекува партнерот да и пружи иста грижа и внимание.