Но сега Кети одлучида го открие идентитетот на девојката која навистина ја бакнала – и тоа ѝ се допаднало – а тоа е ниту една друга, туку контроверзната Мајли Сајрус.

Во изјавата за iHeartRadio, Мајли Сајрус објасни како нејзината долгогодишна пријателка Кети Пери се шегувала дека токму таа била девојката од песната. Секако, ако Кети Пери ја напиша песната за Мајли Сајрус во 2008-ма година и уште тогаш објавеше дека е токму за неа тоа ќе влијаеше врз кариерата на тогаш само 15-годишното девојче Мајли и песната ќе прилично збркана.

Како и да е, пријателките разменија сочен бакнеж во 2014-та година на турата на Мајли, Bangerz.

Сајрус додала:

Таа ми беше пријателка премногу долго време. Поточно веќе 10 години. Мислам дека таа е мојот најстар пријател со кого се дружам најдолго…”

Ете, сега пријателството им е запечатено со бакнеж и место во музичката историја.