Раперот 50 Центи е наречен херој откако помогна да се запре напаѓачот на доделувањето на наградата на магазинот “Vajp” во Лос Анџелес. Непознат маж со нож пробал да ја нападне ѕвездата на хип хопот Др. Дре. Во настанатата мешаница е повредена една личност. По 40 минути, настанало славје. Шефовите на телевизиските куќи кои го следеле доделувањето на наградите го забележаа овој инцидент, но шоуто и го препуштиле на ѕвездата Алиша Кис, која добила награда како уметник на годината, а Др. Дре добил награда како легенда на хип- хопот.