Регистриран е првиот смртен случај од новиот коронавирус во Европскиот парламент.

Станува збор за 42-годишен надворешен соработник на Европарламентот, потврди портпарол на Европскиот парламент, но не се даваат повеќе детали за неговиот идентитет.

Познато е само дека работел за генералниот директорат за иновација и технолошка поддршка.

Најверојатно се заразени и луѓето кои работеле со него.