Регистрирани се 333 прекршоци за неносење лична заштита на лице во текот на изминатото деноноќие на територијата на Република Северна Македонија.

Министерството за внатрешни работи и во денешното соопштение апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид -19.