Дваесет и двегодишен студент е новиот случај на позитивен на Ковид-19 во Кавадарци, потврди за МИА доктор Ристе Јовановски, специјалист епидемиолог во кавадаречкиот Центар за јавно здравје.

Тој имал симптоми, а претходно бил во контакт со заболен член во семејството. Има лесна клиничка слика и е на домашно лекување. Се утврдуваат контактите, со цел нивна изолација.